Hlavní obsah

Schizofreničku bil a nutil jíst exkrementy, hrozí mu až 12 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Krajský soud v Ústí nad Labem v úterý začal řešit případ 31letého Michala Horváta z Litvínova. Žalobce mu klade za vinu, že na různých místech Mostecka zhruba dva roky týral ženu trpící schizofrenií. Podle žalobce ji mučil, znásilňoval a bral jí doklady. Hrozí mu až 12 let vězení. Soud by měl pokračovat i ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Horváta se zatím českým úřadům dostihnout nepodařilo, předpokládají ale, že žije ve Velké Británii. Souzený je proto v nepřítomnosti. Ženu začal podle žalobce týrat někdy v roce 2009, kdy jí bylo 45 let. Tehdy trpěla paranoidní schizofrenií a byla v invalidním důchodu.

Podle obžaloby ji zavíral v bytě, zabavil jí doklady i důchod a fyzicky týral. Násilí mělo hodně podob - od kopání, mlácení a znásilňování až po polévání hlavy vroucí vodou, ledové sprchy nebo nucení k pojídání jeho exkrementů. Tak to trvalo až do ledna 2011. Mezitím žena přišla o šest zubů, ohluchla na jedno ucho a protrpěla řadu zlomenin a dalších zranění.

"Léčba některých trvá až do současnosti," konstatoval žalobce. "Zároveň došlo ke zhoršení jejího psychického stavu," dodal.

Muž je obviněný z několika trestných činů - zbavení osobní svobody, vydírání a znásilnění. První z nich má v tomto případě nejvyšší sazbu, hrozí za něj pět až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám