Hlavní obsah

Brutálně ubodal matku a babičku, ale žalobce ho viní jen z opilství

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Maximálně desetiletý trest hrozí 26letému muži, který letos v lednu pod vlivem drog v České Lípě brutálně nožem ubodal svou matku a babičku. Liberecké krajské státní zastupitelství případ mladíka, původně obviněného z vraždy překvalifikovalo na zločin opilství, kde je trestní sazba odnětí svobody od 3 do 10 let.

Foto: Profimedia.cz

Podle žalobce byl mladík během zabíjení příbuzných nepříčetný kvůli alkoholu.

Článek

„Znalecké posudky potvrdily, že obžalovaný byl v inkriminované době nepříčetný. Nešel do bytu průkazně s úmyslem zabít,“ sdělil ústecký krajský státní zástupce Jan Jakovec.

„Aplikoval si vědomě návykovou látku a věděl, že ho uvede do stavu, ve kterém neovládá své jednání,“ definoval, proč je muž obžalován z opilství. Obžaloba byla již podána k libereckému krajskému soudu. Tragédie se odehrála v sobotu 21. ledna v bytě domu na sídlišti Špičák.

Po hrůzném činu agresivní a vysvlečený muž vykřikoval, že zabil dva lidi. Nejprve se z bytu snažil utéct po hromosvodu, pak seskočil z balkónu na zem, kde ho zpacifikovali českolipští městští strážníci.

Kvůli těžkým poraněním už nebylo šedesátileté a osmdesátileté ženě pomoci. „Měly desítky bodných ran neslučitelných se životem,“ řekl šéf krajských záchranářů Stanislav Mackovík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám