Hlavní obsah

Sebevrah se před očima policistů oběsil na opasku

Právo, pko
Brno

Doslova v hodině dvanácté zasáhli v těchto dnech brněnští policisté při záchraně muže, který hodlal skoncovat se svým životem. Strážce zákona vyslal operační důstojník k obchodnímu komplexu v ulici Skandinávská, kde se měl nacházet muž hodlající spáchat sebevraždu, což sám oznámil na lince 112.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Touto cestou se chtěl rozloučit se svým bratrem. Policisté ihned lokalizovali mobilní telefon a několik hlídek vyrazilo na místo. Naštěstí byli policisté po intenzivním pátrání úspěšní a muže spatřili na břehu řeky Svratky za obchodním centrem.

„Měl již smyčku kolem krku a v okamžiku, kdy si hlídky všiml, tak se pověsil. Následoval velmi rychlý zákrok, kdy jeden z policistů uchopil muže a přitáhl ho nad břeh a druhý nožem přeřízl opasek stahující hrdlo. Díky okamžité první pomoci se poté policistům podařilo u osoby stabilizovat základní životní funkce,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že muž byl opilý a pod vlivem léků.

Igelitové sáčky s obaly léčiv napsanými právě na jméno čtyřicetiletého cizince našel jeden z členů hlídky pohozené po okolí. Nešťastníka si odvezli přivolaní zdravotníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám