Hlavní obsah

Mladík přejel do protisměru, při srážce s kamiónem zahynul

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou
Aktualizováno

Ve čtvrtek po šesté hodině ráno se stala vážná dopravní nehoda, při níž se střetl osobní automobil s nákladním automobilem na silnici z Týniště nad Orlicí do Petrovic na Rychnovsku. Dvě zraněné ženy z osobního vozu jsou v nemocnici, mladý řidič následkům zranění v nemocnici podlehl.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda u Petrovic skončila smrtí řidiče osobního vozu.

Článek

Podle informací policie přejel jednadvacetiletý řidič osobního vozu do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním automobilem. Ve voze s řidičem cestovaly další dvě spolujezdkyně.

„První informace od svědků dopravní nehody byla, že jsou na místě tři zraněné osoby, z toho dvě osoby zaklíněné. Záchranná služba na místo vyslala dvě lékařské posádky rychlé lékařské pomoci,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Tomáš Ježek.

Na místě záchranáři zjistili, že jsou zaklíněny všechny tři zraněné osoby.

„Spolucestující žena utrpěla neurčené poranění hrudníku a druhá spolujezdkyně zlomeniny dolních končetin. Obě ženy byly při vědomí. Poslední vážně zraněný řidič osobního automobilu musel být lékařem napojen na přístroj pro plicní ventilaci a v bezvědomí ve vážném stavu transportován na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ dodal Ježek. Bohužel ještě během dopoledne mladý muž svým zraněním podlehl.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda u Petrovic skončila smrtí řidiče osobního vozu.

Příčina dopravní nehody je předmětem vyšetřování policie. „Je prokázané, že osobní auto vjelo do protisměru, z jakých důvodů, to však dosud nevíme. Bude záležet i na svědectví zraněných spolujezdkyň, ale ty dosud nebylo možné vyslechnout,“ doplnila krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Silnice byla v místě srážky pět hodin neprůjezdná, řidiči museli využít objízdné trasy přes Albrechtice nad Orlicí a v druhém směru přes Třebechovice pod Orebem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám