Hlavní obsah

Po hádce probodla příteli plíci, on si ji stále chce vzít

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Běžná domácí hádka málem skončila tragicky koncem května v kuchyni bytu na Náchodsku. Sedmatřicetiletá Miroslava Vaňková měla podle obžaloby bodnout svého osmačtyřicetiletého přítele do oblasti hrudníku a probodnout mu plíci. Obviněná žena stanula ve čtvrtek u Královehradeckého krajského soudu, kde se zpovídala z pokusu vraždy. Ženě hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovanou ženu přivedla k soudu eskorta.

Článek

„Krátce po půlnoci po předchozím slovním konfliktu a pod vlivem alkoholu, v nepřímém úmyslu usmrtit, napadla obviněná kuchyňským nožem poškozeného, a to tak, že jej tímto nožem bodla do levé přední horní části hrudníku, tedy přibližně do oblasti srdce. Způsobila mu závažné, bezprostředně život ohrožující zranění,“ uvádí se obžalobě.

Podle upřesňující lékařské zprávy mu probodla levou plíci a plicní tepnu do hloubky dvanácti centimetrů. Muž přežil jen díky rychlé hospitalizaci v nemocnici. Napadený muž je do současné doby v pracovní neschopnosti.

Žena se u soudu k činu přiznala, tvrdila však stejně jako její pobodaný přítel, že šlo o nešťastnou náhodu. Oba spolu žijí už sedm roků a mají spolu pětiletého syna. Letos se dokonce chtěli brát.

Nechtěla jsem ho zabít. Strašně moc lituji toho, co se stalo.
Obžalovaná

„Cestou z baru, kde jsme oba měli asi šest piv, jsme se začali hádat kvůli penězům a práci. Hádka pokračovala, i když jsme přišli domů. Já jsem si v kuchyni krájela sýr a přítel ke mně přistoupil zezadu, chytil mě a prudce obrátil. Bála jsem se, že mi chce ublížit. Jak jsem měla nuž v ruce, tak jsem ho při tom otočení bodla,“ uvedla ve čtvrtek u soudu obžalovaná žena s tím, že hned po činu zavolala příteli záchranku.

„Nechtěla jsem ho zabít. Strašně moc lituji toho, co se stalo,“ neskrývala před soudem lítost obžalovaná žena. Podobně u soudu vypovídal i její přítel.

„Chtěli jsme se letos vzít, než půjde náš syn do školy. Všechno to byla opravdu nešťastná náhoda. Stalo se to v nepravý čas na nepravém místě. Skutečně jsem jí za bradu otočil na sebe, když něco krájela a ona mě píchla. Mám ji pořád moc rád a chceme spolu žít i nadále. Se synem nám moc chybí,“ vypověděl u soudu pobodaný muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám