Hlavní obsah

Hromadná nehoda na Královehradecku si vyžádala osm zraněných

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Osm lehce zraněných lidí a hmotnou škodu zhruba jeden milión korun si v úterý krátce před desátou hodinou dopoledne vyžádala srážka čtyř vozidel u Předměřic nad Labem na Královéhradecku. Nehoda se stala mezi Hradcem Králové a Náchodem.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hromadná nehoda komplikovala provoz na Královehradecku.

Článek

Zhruba deset minut před desátou hodinou dopoledne devětatřicetiletý cizinec, řidič nákladního vozidla značky Daf s návěsem, při jízdě z Náchoda na Hradec Králové zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost a zezadu narazil do návěsu nákladní soupravy značky Scania, kterou řídil šestačtyřicetiletý cizinec.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

"V důsledku nárazu se kamión dostal do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem Škoda Forman jedoucím od Hradce Králové na Náchod. Následně do návěsu vozidla Daf zezadu narazil autobus Karosa,“ uvedla mluvčí policie Anna Pešavová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Řidiči z obou nákladních vozidel, kteří cestovali sami, vyvázli bez zranění. Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla z Prahy byla s lehkými zraněními převezena do královéhradecké fakultní nemocnice. Její o dva roky starší spolujezdec vyvázl bez zranění.

Čtyřiadvacetiletý řidič linkového autobusu Karosa z Hradce Králové a dalších šest osob, z celkem jedenácti cestujících, byli převezeni také do nemocnice.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

„Provedená dechová zkouška na alkohol u všech účastníků dopravní nehody skončila s negativním výsledkem. Celková škoda na vozidlech činí zhruba jeden milión korun,“ doplnila Pešavová s tím, že silnice na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Náchodem byla přes tři hodiny úplně uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám