Hlavní obsah

Vraždící seniorka dostala trest 30 let vězení

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Královéhradecký krajský soud potrestal v úterý 70letou Marii Panskou za vraždu a pokus vraždy úhrnným výjimečným trestem odnětí svobody v trvání 30 roků. Panská měla spáchat tyto činy na seniorkách v Domech s pečovatelskou službou v Ledči a Tmáni. Soud poslal ženu do věznice se zvýšenou ostrahou. Rozsudek není zatím pravomocný. Obžalovaná i státní zástupkyně se odvolaly.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovanou seniorku přivedla k soudu eskorta z vazební věznice

Článek

Žena se před soudem přiznala k prvnímu útoku, v druhém případě se údajně jen bránila. Soudu také řekla, že svých činů lituje.

Podle obžaloby Panská svou bývalou kolegyni z nemocnice navštívila v bytě pečovatelského domu, napadla ji pěstmi a poté ji udeřila nezjištěným tupým předmětem.

„Znala jsem ji několik let, pracovaly jsme spolu jako zdravotní sestry. Když jsem jí přišla vrátit knížku, tak se pořád vychloubala, jak se o své děti postarala a kolik jim dala peněz, a co prý já. Pořád mlela, pořád mlela jako kafemlýnek a já už to nemohla vydržet. Prosila jsem ji, ať už je jen ticho,“ uvedla u soudu obžalovaná žena.

K dalšímu napadení se nepřiznala

V říjnu podle spisu Panská napadla další seniorku. Zaútočila na ni kovovou tyčí a začala ji dusit. Napadená se bránila a podařilo se jí zavolat sousedky. Panská se hájila, že ženě přinesla moučník, a když odcházela z bytu, žena ji údajně udeřila do hlavy kovovou tyčí.

„Udeřila mě tyčí do hlavy. Vůbec si nedokážu vysvětlit, proč mi to udělala. Potom jsme se o tu tyč začaly přetahovat. Podařilo se mi jí tu tyč vyrvat a dvakrát jsem ji udeřila do hlavy,“ trvala si na svém obžalovaná žena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám