Hlavní obsah

Řidič chtěl zahřát autobus a ten začal v depu hořet

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Nepříjemné chvíle prožilo v pondělí časně ráno několik zaměstnanců Dopravního podniku města Olomouce, když v depu na ulici Dolní Hejčínská začal hořet autobus. Plameny rozjely sérii rychlých přesunů v těsné blízkosti zaparkovaných autobusů i marné pokusy o zkrocení ohně.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Právo

V olomouckém autobusovém depu v pondělí hořelo.

Článek

Požár vypukl okolo půl páté ranní. „V době příjezdu hasičů již hořela celá zadní část autobusu a plameny se od motoru šířily do vnitřních prostor autobusu,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasičům se podle něj podařilo dostat v krátké době požár pod kontrolu a následně provedli dohašení menších ohnisek a ochlazení míst vykazujících vysoké teploty. Na místo byl dopraven i technický kontejner s vybavením pro přečerpání ropných látek.

„Autobus, který hořel, byl připraven pro pondělní provoz a nádrže tak obsahovaly velké množství provozních kapalin. Nakonec se ale podařilo menší únik zastavit bez nutnosti přečerpání ropných látek do náhradních nádob,“ uvedl Hošák.

Hořet podle vyšetřovatele začalo po použití přídavného topení v autobusu. Došlo k technické závadě na tomto zařízení. Výše škody byla předběžně odhadnuta na půl miliónu korun. Ke zranění osob nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám