Hlavní obsah

Pobodal známého, který nechtěl odejít z jeho domu, ve vězení stráví 10,5 roku

Právo, nel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejprve poskytl známému střechu nad hlavou, když pak nechtěl odejít, vyprovodil ho čtyřmi ranami nožem do zad. Petr Krnáč z Vyškovska se letos v dubnu zle nepohodl se svým kamarádem; pobodaného muže po útoku zachránila jen včasná lékařská pomoc. Krnáč si za pokus vraždy ve čtvrtek u Krajského soudu v Brně vyslechl trest 10,5 roku vězení.

Foto: Nela Patschová, Právo

Petr Krnáč před soudem tvrdil, že chtěl jen bránit svou rodinu.

Článek

Krnáč nejprve nechal svého známého u sebe v domě za symbolickou stokorunu, jeho družka uvařila něco k jídlu a pak trojice svorně popíjela v kuchyni. Jenže obžalovanému se pak začala zřejmě zdát stokoruna málo a na svém známém mámil další peníze. „Řekl mi, že nemá, ale pak když nás zval do hospody na pivo, vytáhnul z kapsy několik stovek. Dělal ze mě blbce,“ vysvětloval Krnáč.

Po návratu z místní putyky začal být údajně jeho kamarád agresivní, měl praštit mobilem o stůl a urážet Krnáče i jeho rodinu. „Nechtěl se uklidnit, tak jsem ho chytl za ruku a vyhodil ho z domu, že ho u sebe nechci. Pak jsem se otočil a už si jen pamatuju velkou bolest hlavy. Máchal kolem sebe flaškou, tak mě s ní asi uhodil,“ popsal události předcházející útoku Krnáč.

Podle jeho výpovědi se na něj potom známý vrhl, natlačil jej na stůl a on v obraně sáhl po noži, který na stole ležel. „Měl jsem strach i o dcery, které byly ve vedlejší místnosti. Vzal jsem první věc, co mi přišla pod ruku, abych ho od sebe odehnal. Že jsem ho bodnul, jsem zjistil, až když mi to řekla družka, která ho ošetřovala,“ hájil se před soudem.

Tuto verzi však zpochybnil soudní znalec. „Je velmi nepravděpodobné, aby k útoku došlo tímto způsobem. Bodné rány nasvědčují spíše verzi družky obžalovaného, kdy měl stát nad sedícím sehnutým mužem a bodat jej do zad,“ řekl znalec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám