Hlavní obsah

Vietnamští obchodníci lákali policisty v civilu ke koupi padělků

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nečekaným překvapením skončila pro vietnamské trhovce na tržnici v Olomoucké ulici v Brně čtvrteční návštěva dvou mužů. Obchodníci tentokrát neprokázali zrovna nejlepší čuch na zákazníka, protože policisty v civilu, kteří na tržnici zavítali na pobytovou kontrolu, mylně považovali za zájemce o padělané značkové zboží a vesele je zvali do svého stánku.

Foto: Policie ČR

Ve stánku policisté našli zboží za milión korun.

Článek

Strážci zákona tak ještě ani nestačili vytipovat některého z cizinců ke kontrole a už stáli v kóji, která přetékala padělky světoznámých značek, které jim hrdě ukazovali místní prodejci.

Následná scéna pak byla jak vystřižená z veselé taškařice. Osudový omyl totiž trhovci prohlédli v okamžiku, kdy jejich „zákazníci“ sáhli po vysílačce, aby přivolali své uniformované kolegy.

„Jejich příjezd na scénu způsobil na tržnici zmatek a pozdvižení. Trhovci nejdříve vypnuli elektřinu a poté se rozutekli. Dva policisté využili situace a nechali se zamknout ve stánku. Společně se svými kolegy pak stánek zajistili a přizvali na místo pracovníky České obchodní inspekce,“ popsal akci policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že ve stánku bylo nakonec zabaveno 558 kusů zboží, jehož prodejem by vznikla škoda milión korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám