Hlavní obsah

Ve zděděném domku našel funkční munici, policie evakuovala okolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie v Hradci Králové v sobotu dopoledne zajistila desítky kusů vojenské munice, kterou našel muž při vyklízení zděděného domku ve čtvrti Piletice. Část munice byla funkční. Kolem domku s nálezem policie uzavřela prostor v okruhu 300 metrů a z okolních objektů evakuovala sedm lidí. Informovala o tom mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Policie rozhodla o zlikvidování munice v odpalovací jámě nedaleko Piletic (ilustrační foto)

Článek

Muž munici našel ve skříni a následně zavolal policii. Pyrotechnici pak zajistili například dělostřelecké miny z druhé světové války, různé náboje, granáty či dělostřelecký prach. Část munice byla cvičná.

Policie rozhodla o zlikvidování munice v odpalovací jámě nedaleko Piletic. "A to z důvodu bezpečnosti kvůli velmi špatnému stavu munice. Převoz by byl riskantní," uvedla mluvčí.

Nyní zahajované vyšetřování z titulu trestného činu nedovoleného ozbrojování však podle ní bude s největší pravděpodobností odloženo. Důvodem je to, že podezřelý, bývalý majitel domku, již zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám