Hlavní obsah

Úřednice kasírovala poplatky za odpad a psy, peníze si nechávala pro sebe

Právo, pab
Tachov

Dvouletou podmínkou potrestal Okresní soud v Tachově dnes již bývalou zaměstnankyni radnice v Chodové Plané za zpronevěru. Devětadvacetiletá Gabriela Košanová měla na starosti obecní kasu, do které šly peníze z poplatků například za domácí zvířata či popelnice. V její kapse skončily stovky tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Soud žalobu neprojednával v hlavním líčení, ale vydal trestní příkaz, kterým dotyčnou uznal vinnou a vyměřil jí roční vězení s dvouletou zkušební dobou. Zároveň ženě nařídil zaplatit škodu ve výši 392 tisíc korun,“ potvrdil Právu tachovský okresní státní zástupce Zbyněk Eger s tím, že rozhodnutí ani jedna ze stran nenapadla, a tudíž je pravomocné. Košanové hrozilo až pětileté vězení.

Manko v kase odhalila namátková kontrola loni v lednu. „Krátce nato jsme se s dotyčnou paní rozloučili. Přistoupila na rozvázání pracovního poměru dohodou,“ uvedl starosta Chodové Plané Ctirad Hirš.

Tajemník radnice Jan Kovář doplnil, že podle soudního verdiktu by žena měla škodu splácet v rámci svých možností, a to během zkušební doby. „Nějakou částku jsme už od ní dostali. Nemá stanovený žádný pravidelný splátkový kalendář, ale je to nastavené tak, že když bude mít peníze, tak něco zaplatí. Její situace je o to složitější, že momentálně nemá práci,“ uzavřel Kovář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám