Hlavní obsah

Agresivní šofér se vrhl na neukázněného řidiče, rvačka skončila u soudu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Blikání, troubení, vybržďování, taková je realita českých silnic. Specialistou na takové „řešení“ dopravních situací se stává Vladimír Smrž. Když se mu nelíbil styl jízdy jedné řidičky, rozbil jí pěstí boční sklo, na dalšího řidiče se zase vrhl na parkovišti v centru Brna. Za výtržnictví mu odvolací brněnský Krajský soud v úterý potvrdil pokutu 16 tisíc korun, kterou mu původně vyměřil místní Městský soud.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Vladimír Smrž se před soudem snažil stylizovat do role napadeného.

Článek

Incident mezi řidiči se stal loni na parkovišti u obchodního centra na ulici Dornych. Smrž za volantem svého vozu nevydýchal manévry dalšího řidiče a zhurta se do něj pustil. „Ty p..., uhni mi, kde to stojíš? Jsi v protisměru!“ ocitoval soudce Vlastimír Čech spršku urážek, které ze sebe Smrž vychrlil na svého protivníka. Ani to mu ale nestačilo, a tak do auta druhého řidiče dvakrát narazil.

Napadený kontroval tím, že Smrže označil za "buzeranta" a pak už došlo na pěsti. Napadený řidič se ale nezachoval jako třasořitka, rány více než účinně oplácel a na závěr bitky už zcela dominoval. Jeho aktivní obrana mu také vynesla obvinění z výtržnictví, nakonec ale skončil jen před přestupkovou komisí.

Útočil i dříve

Obhajoba se snažila před soudem dokázat, že to byl právě Smrž, kdo byl napaden, soud tomu ale odmítl uvěřit. „Není pochyb o tom, že konflikt vyvolal obžalovaný. To, že se poškozený tak účinně bránil, tak to byl průběh, na který nebyl vůbec připravený,“ konstatoval soudce Čech.

Do snahy vykreslit Smrže jako bezkonfliktního řidiče přitom vůbec nezapadal jeho další incident před několika lety. Tehdy se nesmířil s tím, jakým způsobem ho v Brně předjela jedna řidička, na křižovatce ji dojel a se slovy „Nebudeš nikoho ohrožovat, ty k...., zkus ceknout a uvidíš!“ jí pěstí rozbil boční sklo u auta. I tehdy u soudu vyvázl s pokutou.

Reklama

Výběr článků

Načítám