Hlavní obsah

Muž podezřelý z vraždy a zohavení přítelkyně není schopen výslechu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Muž, kterého policie podezírá z brutální vraždy 22leté ženy ve Štoutově u Žlutic na Karlovarsku, je hospitalizován na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Jeho psychický stav brání jeho výslechu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policisté na místě činu.

Článek

„Z důvodu zdravotního stavu nebylo proti osobě, kterou podezříváme, zahájeno trestní stíhání,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová. „Nyní se osoba nachází v uzavřeném oddělení nemocničního zařízení a nelze s ní provádět procesní úkony,“ dodala mluvčí.

Muž, jehož polonahou mrtvou přítelkyni se zohaveným obličejem našel v trávě u studny pro dobytek mezi Štoutovem a Čichalovem při cestě z polí místní traktorista, byl nejdříve převezen na ARO karlovarské nemocnice. Když jej totiž chtěli zadržet policisté, muž se před nimi pobodal šroubovákem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policisté prohledávali opuštěná hospodářská stavení, zřejmě hledali vražednou zbraň

„Záchranná služba jej přivezla s těžkou poruchou vědomí,“ uvedla mluvčí karlovarské nemocnice Michaela Plechatá. „V sobotu 11. srpna jsme jej ale již ve stabilizovaném stavu převezli do nemocnice v Ostrově,“ dodala.

Nemocnice Ostrov jako jediná v regionu provozuje lůžkové psychiatrické oddělení. „Dotyčný byl u nás ošetřen, v současné době u nás už není,“ uvedla mluvčí ostrovské soukromé nemocnice Andrea Zvolánková s tím, že další informace nemůže poskytnout.

Výslech musí povolit lékař

Podle všeho byl muž podezřelý z vraždy převezen na specializované psychiatrické pracoviště. Ředitel dobřanské psychiatrické léčebny Vladislav Žižka uvedl, že podle zákona nemůže potvrdit ani vyvrátit, že byl muž převezen právě k nim.

Lékaři se nemohou ke zdravotnímu stavu pacienta vyjadřovat, takže není jasné, zda se muž psychicky zhroutil až po smrti své přítelkyně, nebo se jeho duševní stav zhoršil už před ní.

Podle informací Práva policie vyčkává, jak se zdravotní stav muže bude vyvíjet. Výslech musí nejdříve povolit jeho ošetřující lékař.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám