Hlavní obsah

Manželku týral devět let, bosá a zbitá přišla na policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Devět let podle policie týral 40letý muž ze Zlínska svou o pět let starší manželku. Jeho útoky vygradovaly v sobotu večer, kdy bosá žena přišla na policejní stanici ve Vizovicích. Agresor byl na deset dnů vykázán ze společného obydlí, uvedla v pondělí mluvčí zlínské policie Jana Macalíková s tím, že policisté podali návrh na mužovo potrestání v rámci přestupkového řízení.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Z výslechů vyplynulo, že muž svou manželku neustále ponižoval. Občas ji také napadl.

„V sobotu jeho vulgární ataky neměly konce, muž svou ženu bil, vláčel ji po zemi, vzal jí i mobil, aby nemohla zavolat policii. Nakonec se jí podařilo vyběhnout ven,“ řekla Macalíková.

Své jednání byl muž podle vyšetřovatelů schopen rozpoznat a korigovat. Nejednal totiž pod vlivem alkoholu, jak tomu v podobných případech často bývá. „Využil však toho, že jeho manželka je cizinka a v podstatě nemá kam odejít. Její kontakty s vlastní rodinou a přáteli se dlouhodobě snažil zpřetrhat,“ uvedla Macalíková.

Nyní má žena deset dnů na to, aby se o sebe postarala a obnovila spojení s rodinou. Muž se ke své manželce po dobu vykázání nesmí přiblížit a nesmí ji ani kontaktovat. Pokud by podmínky vykázání porušil, hrozí mu za maření výkonu úředního rozhodnutí až rok ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám