Hlavní obsah

Cizinci zmlátili mladíka na pražské zastávce, ten pomohl s jejich dopadením

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Dvojice cizinců přepadla v pondělí ráno mladíka, který čekal na autobusové zastávce Skalka v Praze, a pod pohrůžkou použití plynové pistole a boxeru se z něj snažili dostat mobil. Když se mladík bránil, napadli ho zbraní a kopanci. Poté utekli i s mobilem.

Napadení u stanice metra SkalkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý mladík čekal na autobus na Skalce před pátou hodinou ranní, když si k němu přisedli rusky a lotyšsky hovořící muži a pod pohrůžkou použití plynové pistole či boxera, chtěli mobilní telefon.

„Když toto přepadený odmítl, jeden z útočníků ho chytil za mikinu, dvakrát ho udeřil zbraní do oblasti hlavy a svalil ho na zem, kde do něj kopal. Poté dvojice mužů odcizila mobilní telefon a odešla z místa pryč,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rosslerová.

Napadený muž nezaváhal a s pomocí kolemjdoucích zavolal policejní hlídku, které detailně popsal útočníky. Důležitým znakem jednoho z útočníků byl slaměný klobouk, který měl na hlavě. Poškozený se poté připojil k policejní hlídce a pomohl s propátráním okolí.

„Po několika minutách narazili policisté v nedaleké ulici na podezřelou dvojici, kterou zadrželi a převezli na nejbližší služebnu,“ konstatovala mluvčí.

Oba muži ve věku 37 a 26let nadýchali přes dvě promile alkoholu a tudíž musel vyšetřovatel počkat do jejich vystřízlivění. Poté jim sdělil obvinění z trestného činu loupeže. Soud v průběhu dne rozhodne o umístění mužů do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám