Hlavní obsah

Načapal svou přítelkyni s kamarádem v posteli, nyní ho soudí za pokus o vraždu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z pokusu o vraždu se od úterka před Krajským soudem v Ostravě zodpovídá Antonín Mikulka z Bruntálu. Loni v červnu přistihl svou přítelkyni v jejím bytě v posteli s jiným mladým mužem. Podle obžaloby na něj zaútočil dřevěnou nohou od stolu a pak ho srazil ze schodiště do mezipatra. Napadený utrpěl závažná zranění a přežil jen díky shodě náhod.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Antonín Mikulka u soudu popřel, že by na svého soka zaútočil. Prý mu jen nafackoval a vyhodil ho z bytu.

Článek

Incident se odehrál loni 26. června o půl třetí v noci. Po návratu do bytu přítelkyně našel dívku v posteli se svým kamarádem. V rozčílení uchopil uvolněnou nohu od stolu a začal ho bít. Pak ho chytil pod krkem, vystrčil ho z bytu a srazil ho ze schodiště.

„Poškozený utrpěl četné pohmožděniny a krevní podlitiny na hlavě a v obličeji a především četné zlomeniny obličejových kostí a další vážná zranění,“ uvedla státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Následkem zranění krvácel mladík do mozku. Poškozený podle Bilíkové přežil jen díky tomu, že se probral z krátkého bezvědomí a byl schopen dojít do vedlejšího domu, kde požádal o pomoc a opět zkolaboval. Lékařům se mu nakonec podařilo zachránit život.

Když jsem odkryl deku, viděl jsem, že je od pasu dolů nahá. On byl úplně nahatý.
Obžalovaný

U soudu Mikulka vinu odmítl. „Věc, která je mi kladena za vinu, jsem nespáchal. Nezbil jsem ho,“ řekl. Potvrdil, že svou přítelkyni našel v posteli se svým známým. „Když jsem odkryl deku, viděl jsem, že je od pasu dolů nahá. On byl úplně nahatý. Jen jsem ho pootočil a dal jsem mu dvě nebo tři facky. Když se probudil, pomohl jsem mu vstát a vyhodil jsem ho za dveře. Pak jsem za ním vyhodil i jeho věci,“ řekl. Zranění, které jeho sok utrpěl, u soudu nedokázal vysvětlit.

Hlavní líčení pokračuje v dalších dnech výslechy svědků a soudních znalců. Zatím se neví, zda by mohl rozsudek padnout do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám