Hlavní obsah

Brňané burcovali strážníky kvůli užovkám

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hned dva zásahy proti „strašlivým a jistě hrozně nebezpečným“ hadům mají za sebou brněnští strážníci. Naštěstí se obavy lidí z plazů ukázaly jako zbytečné, v obou případech totiž vyděšení Brňané nehorovali proti nebezpečným škrtičům či útočným jedovatým hadům, ale proti obyčejným užovkám.

Foto: Profimedia.cz

Užovka obojková (Natrix natrix)

Článek

Na pomoc si strážce zákona zavolala nejprve vyděšená obyvatelka domu z Brna-Maloměřic s tím, že na její kočičku na zahradě útočí had. „Když se přivolaní strážníci dostavili do Švestkové ulice, tak se od znepokojené ženy dozvěděli, že neznámý plaz skutečně ohrožoval kočku, a tak se hlídka snažila hada v zahrádce najít. Po chvíli strážníci našli užovku obojkovou, kterou odchytli a vzápětí vypustili ve volné přírodě,“ prohlásila mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Další podobně dramatický případ se odehrál v ulici U hájovny v Žebětíně. Tam zase silně zneklidněný muž zahlédl v blízkosti křovinatého porostu u domu asi metrového hada, který v něm vyvolal značné obavy. „Strážníci ale zjistili, že se i v tomto případě jednalo o druh zcela neškodné užovky,“ dodala Kapitančiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám