Hlavní obsah

Lupič přepadl hernu, barmanku zamkl na toaletě

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Neznámý maskovaný lupič ozbrojený střelnou zbraní přepadl hernu s barem v Západní ulici v Prostějově. Barmanku pod pohrůžkou zabití zavřel na toaletě. Z místa si odnesl zhruba 39 tisíc korun.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Loupežné přepadení se odehrálo v pondělí krátce před sedmou hodinou ráno. „Neznámý pachatel držel v ruce krátkou střelnou zbraň a po dvacetileté ženě baru požadoval vydání finanční hotovosti. Mladou ženu pak pod pohrůžkou zabití uzavřel na toaletě s tím, že nesmí vycházet. Z herny odešel s předběžně zjištěnou částkou 39 000 korun,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zhruba o hodinu později podle ní našel přepadenou na WC majitel baru, který vše také oznámil na policii. Ke zranění osob při loupeži naštěstí nedošlo.

„Podle vyjádření obsluhy byl lupičem muž ve věku 35 až 40 let, střední asi 165 cm vysoké postavy, který byl oblečený do modrých riflí a světlé bundy. Na hlavě měl kuklu a na ní kšiltovku. Mluvil plynně česky bez přízvuku. Podle zjištění přišel do baru od ulice Plumlovská,“ uvedla mluvčí.

Policie žádá občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k osobě pachatele, aby volali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám