Hlavní obsah

Reportéra Novinek napadl agresivní účastník tuningového srazu

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek kolem desáté hodiny večerní se v pražských Modřanech sjely desítky automobilových příznivců. Na místo dorazil i reportér Novinek Jiří Forman. S jedním z účastníků tuningového srazu se dostal do sporu, který skončil rozbitou kamerou.

Účastník tuningového srazu napadl reportéraVideo: Novinky

 
Článek

Fanoušci tuningu se sjeli v ulici Mezi vodami. Na dvě hodiny zcela zaplnili jak ulici, tak její přilehlé okolí. Svá upravená auta zaparkovali a prohlíželi si vozy ostatních nadšenců. Akce nebyla předem ohlášená, a proto na místo dorazila policejní hlídka, která ji rozpustila.

Podle policejní mluvčí Jany Rösslerové k žádným nezákonným závodům na místě nedošlo. Policisté vozidla po celou dobu monitorovali a do jedenácté hodiny večerní se ulice postupně opět vyprázdnila.

Jeden z aktérů byl na závěr srazu pokutován za technický stav vozidla. Ve chvíli, kdy se reportér Novinek snažil incident natočit, řidiči vozu došla trpělivost. „Stále nechtěl pochopit, proč ho natáčím a že mám na to jako zpravodaj právo,“ popsal vyostřenou situaci Jiří Forman.

Po několika minutách řidiče terénního vozu policista upozornil, aby nestál v silnici a nebránil provozu. V tu chvíli ale mladík namísto odjezdu vystoupil z vozu a vrhl se na reportéra. Během krátké potyčky mu poškodil světlo na kameře, čímž způsobil škodu nad pět tisíc korun.

Přítomný policista naštěstí včas zasáhl a agresora zastavil. Poté, co se řidič terénního vozu uklidnil, reportérovi přislíbil, že vzniklou škodu uhradí.

Pořadatel Tuning Průhonice se od chování nezodpovědných řidičů, kteří navíc nejsou členy klubu a dělají pouze špatné jméno slušným účastníkům setkání, distancoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám