Hlavní obsah

Tříletá holčička bloudila na metalovém festivalu bez rodičů, hledala "stlejdu"

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

V šoku zůstali zlínští policisté, když přijali oznámení, že na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích pobíhá ztracená tříletá holčička. Dítě tam mělo byt se svým strýcem celý den. Ve večerních hodinách byl muž již opilý a dítěti se nevěnoval.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve stánku s občerstvením byl s malým děvčátkem muž, kterého oslovovala 'stlejda Vašek'. Festivaloví hosté je tam viděli už ráno, ale večer byl muž už poněkud opilý a o dítě se příliš nezajímal,“ řekla zlínská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Muž poté odešel a děvčátko tam zanechal. Dítě bylo špinavé a zpocené, proto se návštěvníci festivalu rozhodli zavolat policii, která matku ani údajného strejdu nenašla. Policisté dítě odvezli na služebnu.

„Těsně před oznámením lidí z Vizovic nám ohlásil muž z Kroměřížska, že postrádá svou tříletou dceru, kterou její matka měla dovézt domů v sedm hodin večer, ale doposud čekal marně,“ prohlásila Macalíková s tím, že policisté si ověřili, že nalezená holčička patří právě tomuto oznamovateli.

Policisté po příjezdu tatínka na služebnu dítě předali, ale zároveň ho upozornili, že celou věc bude řešit odbor sociální péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám