Hlavní obsah

Senior při řešení přestupku se strážníky upadl do bezvědomí

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kolaps postihl 87letého důchodce, když řešil s olomouckými městskými policisty dopravní situaci. Pohotoví strážníci však seniora zachránili, předali zdravotníkům a ti ho pak převezli k dalšímu ošetření do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo v pondělí odpoledne, když městská policie obdržela oznámení od dispečera dopravního podniku, že na parkovišti v ulici Dobrovského parkují vozidla v úseku, kde je to přenosnou dopravní značkou zakázáno a že tato vozidla blokují průjezd autobusů městské hromadné dopravy.

„Neznámý starší muž přemisťoval v tomto místě instalované dopravní značení. Strážníci ho proto upozornili, že se dopouští protiprávního jednání. V době, kdy jim vysvětloval důvody svého počínání, se mu náhle udělalo nevolno, upadl do bezvědomí a selhávaly mu základní životní funkce. Nastala zástava dechu a neměl hmatný puls,“ informovala Právo ve středu mluvčí Městské policie v Olomouci Vladimíra Marková.

Strážníci podle ní začali ihned provádět srdeční masáž se současným uvolněním dýchacích cest. Na vzniklou situaci pohotově reagovala další jejich motohlídka, která se na místo dostavila, a pomocí automatického externího defibrilátoru se jim podařilo obnovit srdeční činnost muže ještě před příjezdem zdravotníků.

„Ti po příjezdu na místo pokračovali v resuscitaci důchodce až do jeho úplné stabilizace a následně ho převezli do Fakultní nemocnice Olomouc k dalšímu ošetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám