Hlavní obsah

Opilý řidič srazil motorkáře a vybržďoval ostatní řidiče

Právo, hon
Ostrava

Z těžkého ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky byl obviněn 37letý řidič, který o uplynulém víkendu v Ostravě-Nové Bělé v opilosti srazil čtyřicetiletého motorkáře a od nehody ujel. Po nehodě pak ohrožoval další auta, údajně na ně najížděl a snažil se je tzv. vybržďovat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič podle policie způsobil nehodu v sobotu po 20. hodině na ulici Krmelínské. Při předjíždění a následném zařazování do jízdního pruhu narazil do řidiče motocyklu Kawasaki, který jel ve stejném směru.

„Čtyřicetiletý motocyklista při pádu utrpěl těžká poranění. Z místa nehody řidič octavie ujel, aniž by poskytl zraněnému pomoc,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že zraněnému pomohli až řidiči dalších aut.

Asi po čtyřiceti minutách byl řidič stejného auta viděn ve Vratimově, kde opakovaně popojížděl v prostoru křižovatky, troubil na všechna auta a z jeho vozu se ozývala hlasitá hudba. Na neobvyklé počínání řidiče policii upozornil svědek.

„Policisté 37letého muže, který se nejprve snažil od vozu utéci, zadrželi. Po mnoha opakovaných výzvách k provedení dechové zkoušky bylo měření realizováno s výsledkem kolem dvou promile alkoholu,“ dodala Holčáková.

Policie žádá svědky, kteří by mohli pomoci objasnit celý řetězec chování nezodpovědného řidiče, aby kontaktovali tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám