Hlavní obsah

Student zemřel po pádu z okna školy

Právo, Ladislav Schejbal, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Pád z okna v pátém podlaží Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích nepřežil sedmnáctiletý student. Oživovací pokusy byly marné a chlapec byl na místě mrtvý. Neštěstí se stalo po 14. hodině o přestávce mezi vyučovacími hodinami.

Článek

"Nemohli jsme chlapci už v žádném případě pomoci. Naděje nebyla ani minimální," pokrčil rameny jeden ze záchranářů.

"Proletěl zavřeným oknem. Nikdo ho v té chvíli nesledoval, neupozorňoval na sebe. Otočili jsme se, až když rachotilo rozbité sklo. Snad ani nekřičel. Otevřeli jsme vedlejší okno a ležel dole obličejem na dlažbu. Byl to strašný pohled," svěřila se před školou chvějícím se hlasem jeho spolužačka.

"Ptali se nás už policisté a profesorka, ale fakt si to nedokážeme vysvětlit. Bylo to znenadání jako blesk z čistého nebe," dodala její kamarádka.

Okolnosti smrti vyšetřuje policie, která se ovšem k případu odmítá vyjádřit. Mluvčí pardubické policie Ilona Kratochvílová pouze uvedla, že zatím není zřejmé, zda šlo o nehodu nebo o neštěstí.

Před týdnem student zavraždil učitele

Pro české školství je to v krátké době již druhá tragédie. Přesně před týdnem šestnáctiletý žák svitavského odborného učiliště přímo při vyučování ubodal svého šedesátiletého učitele. Pedagog zemřel po převozu do nemocnice. Podle policie mu mladík zasadil 18 ran. Učeň, který skončil ve vazbě, je obviněn z provinění vraždy. Jako mladistvému mu hrozí pětiletý trest vězení, ovšem ve výjimečných případech zákon umožňuje udělení až 10letého trestu.  

Zavražděný učitel má pohřeb ve středu, na kdy školské odbory vyhlásily den smutku. Jeho památku učitelé uctí minutou ticha a vyvěšením černé vlajky.

Reklama

Související články

Učněm pobodaný pedagog zemřel

Pedagog svitavského učiliště, kterého v pondělí dopoledne vážně pobodal jeden z mladistvých učnů, zemřel po převozu do nemocnice. Případ je vyšetřovaný jako...

Soud uvalil vazbu na učně obviněného z vraždy

Šestnáctiletý žák druhého ročníku svitavského odborného učiliště, který podle obvinění v pondělí při vyučování pobodal svého učitele, skončil ve vazbě. V úterý...

Výběr článků

Načítám