Hlavní obsah

Zloději vykrádali z aut v Ostravě luxusní navigace

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Více než miliónovou škodu dokázala za půl roku vykrádání aut v Ostravě způsobit trojice mužů (28 až 35 let). Policisté je obvinili z krádeží a poškozování cizí věci. Ve vazbě skončil i jejich devětačtyřicetiletý kamarád, toho kriminalisté stíhají z podílnictví.

Foto: Policie ČR

Policisté se obrací na veřejnost s prosbou, aby v případě, že mezi ukradenými věcmi některou poznají, kontaktovali linku 158 nebo telefon 974 726 809.

Článek

Policisté zatím k povedenému čtyřlístku přiřadili 17 vykradených aut. Ke krádežím, při nichž se zloději zaměřovali hlavně na dražší navigace v ceně 50 až 80 tisíc korun za kus, došlo od prosince 2011 do letošního května, nejvíce na území Moravské Ostravy. Předběžná výše škody už přesáhla 1,3 miliónu korun.

„Muži vnikali do automobilů většinou po předchozím rozbití okna, při krádežích vestavěných navigací poškozovali interiér vozů a škoda, která tak vznikla, nebyla zanedbatelná,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. V jednom případě byla škoda uvnitř auta 85 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Policisté se obrací na veřejnost s prosbou, aby v případě, že mezi ukradenými věcmi některou poznají, aby kontaktovali linku 158.

„Ačkoliv šlo o nákladné navigace, měli muži při jejich prodeji získat pouze několik tisíc korun. A pokud byla navigace poškozená, byla částka ještě nižší,“ doplnila policejní mluvčí.

Obviněná trojice se vydávala na zlodějské výpravy v kombinacích. Někdy šli společně, jindy jen dva. Většina ze čtveřice mužů už byla v minulosti odsouzena, jeden z obviněných se vrátil z vězení dokonce až letos v únoru. Obviněným z krádeže hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi, muž obviněný z podílnictví může skončit ve vězení až na 6 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám