Hlavní obsah

Řidič autobusu v Přerově prudce brzdil před chodcem, pasažérky se zranily

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Dvě starší ženy utrpěly v úterý zranění v autobusu městské hromadné dopravy v Přerově poté, co jeho řidič musel kvůli neznámému chodci prudce zabrzdit. Policie chodce nyní hledá, aby ho vyslechla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nezodpovědný chodec vstoupil náhle do vozovky na přechodu pro chodce u ubytovny Chemik na ulici Velké Novosady, a to bezprostředně před jedoucí kolonu vozidel. V pravém jízdním pruhu jelo nákladní vozidlo Tatra, jehož řidič stihl na situaci včas zareagovat a vozidlo přibrzdil.

"Souběžně s tatrou jel v levém jízdním pruhu autobus MHD a řidič také stihl včas sešlápnout brzdový pedál, a tím autobus zastavil. Ke střetu s chodcem naštěstí nedošlo. Při tomto manévru však došlo k pádu dvou cestujících na podlahu autobusu,“ popsala Právu ve středu událost přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Devětaosmdesátiletá žena podle ní utrpěla lehké zranění hlavy s doposud neustanovenou dobou léčení a druhá 75letá cestující má těžké zranění s dobou léčení přesahující šest týdnů.

Případ je dosud v šetření policistů. „Byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla mluvčí.

Policie podle ní žádá svědky a účastníky této události, zejména chodce, který přecházel přes komunikaci a také řidiče nákladního vozidla Tatra, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k objasnění případu, aby se přihlásili na policejní služebně, případně vyrozuměli linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám