Hlavní obsah

Při zátahu na překupníky nafty zabavili luxusní ferrari a range rovery

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Více než dva roky probíhalo vyšetřování nelegálních obchodů s pohonnými hmotami, na kterém pracovali kriminalisté a celníci. Operaci s názvem Octopus dovršili v dubnu zadržením tří osob, které se měly podílet na krácení spotřební daně z nafty.

Policie zabavuje obchodníkům s PHM luxusní vozyVideo: Policie ČR

 
Článek

Operaci zahájili celníci z Českých Budějovic již v lednu 2010. V září minulého roku se k nim připojili také kriminalisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality.

Funkce jednatelů společnosti plnili tzv. bílí koně, které hlavní pachatelé měnili. Kriminalisté spočítali neuhrazenou spotřební daň za období od července 2009 do ledna 2010 ve výši 50 miliónů korun. Vyšetřování pokračuje, kriminalisté se domnívají, že pachatelé převedli obchody s naftou na další společnosti a škoda se tak může vyšplhat až na stovky miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Jeden ze zabavených luxusních automobilů.

„Kriminalisté a celníci provedli dvanáct domovních prohlídek, při kterých našli počítače, finanční hotovost, peníze na bankovních účtech a několik luxusních vozidel Ferrari či Range Rover,“ řekl mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Všechny tři osoby jsou stíhány pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za který jim hrozí trest odnětí svobody na pět až deset let. Na dva zadržené pachatele byla uvalena vazba.

Reklama

Výběr článků

Načítám