Hlavní obsah

Cestou z restaurace se mladík utopil, našli ho metr a půl od břehu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Jedenadvacetiletý mladík se v úterý utopil v přehradě v Bystřičce na Vsetínsku. Při pátrací akci v přehradě ho našli policejní potápěči.

Foto: Policie ČR

Tělo mladíka, který se na 1. máje utopil v přehradě Bystřička na Vsetínsku, našli v úterý večer policejní potápěči.

Článek

„Mladíkovi se zřejmě stala osudnou větší konzumace alkoholu,“ informovala ve středu mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Zmizení mladého muže oznámila v úterý odpoledne jeho osmnáctiletá kamarádka. Skupinka mladých lidí ve věku od 16 do 22 let stanovala v noci na první májový den v kempu v Bystřičce.

Večer hojně popíjeli alkohol. Dva z mladíků se ještě před půlnocí vydali do restaurace na pivo. Zpět do kempu se však v noci vrátil už jen jeden z hochů – jedenadvacetiletý mladík. Jeho stejně starý kamarád se mu po cestě někde ztratil.

„Mladík značně posilněný alkoholem předpokládal, že jeho kamarád do kempu dorazí. Ráno společně s dalšími známými zjistili, že jejich kamarád v kempu není, proto se ho vydali hledat. Během dopoledne procházeli okolí přehrady, restaurace, volali svým známým, zda se mladík u nich náhodou neobjevil. Zmizelého muže nebylo možné ani kontaktovat na mobilním telefonu, protože ten zůstal ve stanu,“ uvedla Javorková.

Bezradní kamarádi pak kontaktovali policii. „Rozběhla se pátrací akce po pohřešovaném. Policisté propátrali okolí přehrady a cestu od vodní plochy ke kempu, procházeli křovinaté porosty, blízká restaurační zařízení, propátrali také prostor pod výpustí hráze a okolí, ale bezvýsledně,“ řekla mluvčí.

Navečer proběhla další pátrací akce za pomocí policejních potápěčů z Brna a Frýdku-Místku. Ve čtvrt na devět večer potápěči objevili asi metr a půl od břehu pod hladinou tělo mladého muže. Přivolaná lékařka už mohla jen konstatovat smrt utonutím. „Dosavadním šetřením jsme nezjistili, že by se na smrti muže podílela další osoba. U zemřelého byla nařízena zdravotní pitva,“ uzavřela Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám