Hlavní obsah

Opilec v Ostravě ohrožoval zbraní ženu s dítětem v náruči

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pětatřicetiletou ženu ohrožoval v sobotu v Ostravě o rok mladší muž se střelnou zbraní v ruce. Na ženu mířil i přesto, že držela v náruči dítě. Policisté muže převezli na záchytku a zbraň zajistili.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Vztah mezi agresorem a obětí policie nezveřejnila. Incident se odehrál v jednom z domů krátce před polednem.

"Výhrůžkám měla předcházet verbální rozepře. Hádka měla gradovat uchopením zbraně a výhružkami zabitím. V době, kdy měl muž na ženu mířit zbraní, ona měla mít v náruči dítě," řekla Holčáková. Žena podle ní v obavách o svůj život přivolala strážníky. Později na místě zasahovali i policisté.

Orientační dechová zkouška u muže podle policie vykázala hodnotu 1,9 promile alkoholu. "Proto byl nejprve umístěn k vystřízlivění. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin nebezpečného vyhrožování. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám