Hlavní obsah

Policie ví, kde se skrývá hledaný zloděj století Procházka

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Údajný komplic zloděje století Františka Procházky Milan Čermák, kterého ve čtvrtek zadržela policie, putuje do vazby. Právu to potvrdil mluvčí pražského vrchního soudu Jan Fořt. Z jednání soudu o Čermákově vazbě také vyplynulo, že policie ví, kde se skrývá Procházka.

Foto: Novinky

Článek

„Bylo tam řečeno, že policie nějaké informace o pobytu pana Procházky má," řekl k tomu Právu mluvčí soudu.

Čermák byl za krádež půl miliardy korun v hotovosti z bezpečnostní agentury G4S spolu s uprchlým Procházkou zatím nepravomocně odsouzen na devět let do vězení a příští týden má předstoupit před odvolací senát.

Podle Fořta byla na Čermáka uvalena vazba z obavy před útěkem do zahraničí, ostatně ze stejných důvodů na něj soud vydal zatykač.

"Dostali jsme od policie informace, že prodal svůj dům. Vzhledem k tomu, že se zbavoval majetku a zároveň mu nebyl odebrán pas, existovala zde jasná obava z útěku," řekl Právu Fořt.

Čermákův advokát Richard Němec označil zdůvodnění soudu za absurdní. "Klient prodal dům v rámci exekuce, která na něj byla uvalena," poznamenal Němec s tím, že rozhodnutí soudu je podle něj navíc procesně vadné.

Policisté Čermáka zatkli ve čtvrtek nedaleko jeho domu na Mladoboleslavsku. [celá zpráva]

Foto: Josef Koukal, Právo

Odsouzený Čermák (zcela vpravo) si vyslechl rozsudek.

Spolu s Procházkou byl odsouzen letos 10. ledna na základě pachových stop a záznamů o telefonické komunikaci z místa činu.

Procházka zmizel po krádeži v prosinci 2007, kamery jej zachytily, jak nakládá peníze do falešné dodávky. Vyšetřovatelé tvrdí, že ji řídil právě Čermák.

Ten byl zadržen v červnu 2008. Na kauci 10 miliónů korun byl následně propuštěn z vazby. Čermák jakoukoli vinu popírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám