Hlavní obsah

Lékař byl obžalován kvůli prodeji návykových léků přes internet

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až 12 let za mřížemi hrozí bývalému vězeňskému lékaři z Ostravska, který s komplicem prodával přes internet léky obsahujících psychotropní nebo omamné látky. Státní zástupkyně Daniela Srbová podala na dvojici obžalobu koncem března, viní je z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a neoprávněného podnikání.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muži prodávali medikamenty na předpis od prosince 2007 do března 2011. „Distribuovali léky, které je možno vydávat pouze v kamenných lékárnách a na lékařský předpis. Část léků obsahovala omamné a psychotropní látky,“ doplnila Srbová s tím, že se například jednalo o Stilnox, Neurol, Diazepam, Kodein nebo Zolpidem.

Neoprávněným prodejem návykových léků ve velkém množství se kriminalisté začali zabývat v lednu 2011 a koncem března muže zadrželi. Jedním z nich byl právě lékař, který měl ordinaci na ostravské Hornické poliklinice a v minulosti pracoval jako lékař věznice Heřmanice. Ten obstaral a prodal komplici tisíce balení léků.

„Z jedné ostravské lékárny odebral bez lékařského předpisu téměř 6 700 balení více než 90 druhů léků, přičemž přes 5000 balení obsahovalo dvacítku druhů léků, které jsou označeny jako psychotropní nebo omamné látky,“ informovala před rokem krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Mladší z dvojice rozeslal desítky druhů léků v řádech tisíců balení, přičemž přes 2000 balení a asi 6000 tablet více než 10 druhů léků obsahovalo psychotropní látky. Dvojice měla stovky zákazníků po celé ČR, nejvíce však v Moravskoslezském kraji a Praze. Prodejem léků přes internet si muži údajně vydělali milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám