Hlavní obsah

Hoch se v Olomouci nerozhlédl a skončil pod tramvají

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jedenáctiletého chlapce zaklíněného pod tramvají vyprošťovali ve středu odpoledne hasiči na třídě Kosmonautů v Olomouci. Tramvaj ho srazila, když přebíhal koleje. Byl převezen do místní fakultní nemocnice.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tramvaj vtáhla pod sebe 11letého chlapce

Článek

„Hoch vystoupil z tramvaje a chtěl přeběhnout na protilehlý ostrůvek. Nevšiml si však, že v protisměru jede tramvaj. Ta jej vtáhla pod sebe,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

„Informaci o zraněné, zaklíněné osobě předala hasičům linka tísňového volání zdravotnické záchranné služby. Kolegové záchranáři v době našeho příjezdu byli již na místě a poskytovali pomoc uvězněnému chlapci pod tramvají,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči vyhrabávají štěrk, aby mohli chlapce vytáhnout.

Operační středisko hasičů podle něj vyslalo na místo osádky dvou zásahových vozidel. Společně s posádkou druhého výjezdového vozidla pak i technický speciál s hydraulickou rukou.

Mimo nebezpečí

„Hasiči velmi šetrným způsobem začali pod chlapcem odhrabávat štěrk. Zároveň v koordinaci s dopravním podnikem zajistili příjezd speciálního zařízení pro nadzvednutí tramvaje a připravili k použití i své vyprošťovací zařízení. Naštěstí odhrabávání štěrku bylo účinné a podařilo se chlapce po chvíli vyprostit,“ dodal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Kapačku pověsili záchranáři na tramvaj

„Hoch utrpěl četné pohmožděniny na hlavě a na končetinách. Zřejmě má také otřes mozku. Převezen byl do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ informoval Právo náměstek ředitele ZZS Olomouckého kraje Jan Weinberg. „Chlapec je ve stabilizovaném stavu a při vědomí. Zůstane u nás na pozorování na dětské jednotce intenzivní péče,“ dodal k tomu mluvčí FN v Olomouci Egon Havrlant.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Chlapec vyvázl s pohmožděninami a otřesem mozku

Reklama

Výběr článků

Načítám