Hlavní obsah

Cyklista vjel do protisměru, srazila ho hned dvě auta

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončil v pátek večer střet šedesátiletého cyklisty s dvěma automobily na Opavsku. Záchranáři se snažili muže přivést k životu, po převozu do nemocnice však zemřel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo na Krnovské ulici v 19.30 hodin. Cyklista jel na neosvětleném kole ve směru na Krnov. Přejel do protisměru, kde se nejprve střetl s Fordem Transit. „Následně upadl na přední sklo dalšího protijedoucího vozu Peugeot Partner. Střet kolo odmrštil až do druhého jízdního pruhu,“ popsala opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová.

Po příjezdu záchranářů nejevil cyklista známky života. „Posádka záchranné služby ihned zahájila resuscitaci za pomocí přístrojů a léků, s cílem obnovit činnost srdce. To se po dvacetiminutovém úsilí podařilo. Muž však utrpěl mnohočetná vážná zranění v oblasti dolních končetin, hrudníku a hlavy,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacient byl letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „Zdravotní stav muže byl v době předání kritický.“

Policejní mluvčí Schindlerová potvrdila, že cyklista na následky zranění zemřel. Kdo je viníkem nehody, policie vyšetřuje, zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní, zda nebyl pod vlivem alkoholu cyklista, odhalí až pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám