Hlavní obsah

Přivezli nám mrtvou matku, stěžuje si na sanitáře rodina

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Policisté v Chebu řeší případ kolem smrti 73leté důchodkyně. Pozůstalí mají podezření, že žena zemřela při převozu z nemocnice domů a posádka, kterou tvořili dva sanitáři, ji rodině předala už mrtvou.

Článek

„Ze sanitky ji vynesli na nosítkách. Hlava a ruce jí bezvládně visely. Nejevila žádné známky života. Proto jsme zavolali záchranku,“ vypověděl svědek z okruhu pozůstalých.

Mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná uvedla, že pomoc přivolal syn pacientky. „Oznámil, že matka nedýchá a je v bezvědomí. Byla převážena z chebské nemocnice soukromou dopravně zdravotní službou a předána rodině, podle které od té doby nejevila známky života,“ sdělila Silná. Záchranáři už ženě nedokázali pomoci. „Lékař konstatoval smrt,“ dodala Silná.

Před cestou mluvila se synem

Podle informací Práva měla seniorka na těle posmrtné skvrny, které svědčí o tom, že mohla být skutečně mrtvá už před vyložením ze sanitky. „Dobu smrti a její příčinu budeme znát po ­pit­vě,“ sdělila Martina Hrušková z chebského ředitelství policie.

Ženu propustili z chebské nemocnice na přání rodiny v poslední fázi závažného onemocnění. „Před transportem domů se synem ještě v nemocnici komunikovala,“ upřesnila mluvčí záchranky.

Šéfka dopravní zdravotnické služby, jejíž podřízení pacientku převáželi, jakékoliv pochybení odmítá. „Žena při předání rodině žila. Normálně dýchala. Řidiči ji přenášeli na nosítkách. Z nemocnice jsme měli instrukce jak s ní zacházet. Byla velmi vážně nemocná. Kdyby nám zkolabovala v sanitce, tak posádka okamžitě volá záchranku,“ prohlásila manažerka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám