Hlavní obsah

Útočníky z Halámek viní z pokusu o vraždu, hrozí jim až doživotí

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Policisté v pátek obvinili 37letého a 32letého útočníka z Halámek, kteří se podle nich pokusili v noci na čtvrtek zavraždit tři zasahující policisty. Muži vykrádali místní free shop a policisté je přistihli. Při následné přestřelce byli zraněni dva policisté a starší z obviněných. Mladšího dopadli o čtyři hodiny později rakouští policisté.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Zlodějům z Halámky nyní hrozí až doživotní trest vězení.

Článek

„Oba stíháme za trestné činy vraždy ve stádiu pokusu, krádeže a poškození cizí věci. Řízení proti muži, kterého dopadli rakouští kolegové, je do jeho předání české straně vedeno jako proti uprchlém,“ sdělil Právu v pátek mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Mužům hrozí v případě usvědčení až patnáct let, nebo i výjimečný trest, tedy doživotní vězení.

„Kriminalisté oba pachatele viní, že při svém přistižení ve vyloupené prodejně neuposlechli výzev policistů, aby se vzdali a upustili od svého jednání. Namísto toho, v úmyslu zmařit zákrok policistů a zakrýt svoji trestnou činnost i s úmyslem usmrtit zakročující policisty, zaútočili,“ vysvětlil podstatu obvinění Matzner s tím, že policisté utrpěli zranění, která je ohrožovala na životech. Policie zatím podala návrh na vzetí do vazby staršího z mužů, kterého zadrželi na místě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám