Hlavní obsah

Noční požár domu v Praze byl nejspíš založen úmyslně

Novinky, ČTK, Jiří Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pětipatrový panelový dům v Praze Miškovicích začal hořet ve středu nad ránem. Hasiči z domu evakuovali 32 lidí. Tři lidé byli zraněni. Podle hasičů šlo vzhledem k množství evakuovaných lidí o komplikovaný zásah. Policie informovala, že požár byl nejspíš založen úmyslně.

V Praze Miškovicích hořel panelákVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Hořet začalo v bytě 4+1 ve druhém patře domu v Bendlově ulici. Kvůli značnému rozsahu požáru bylo potřeba vyklidit celý vchod.  Přímo z bytu zachváceného plameny vyvedli hasiči čtyři lidi, kteří se ukrývali na balkóně, jenž se nachází na opačné straně bytu.

"Požár bytu ve druhém patře pětipodlažního panelového domu v Praze 9 Miškovicích nám byl nahlášený v 1:58. Sataličtí a holešovičtí profesionální hasiči měli požár pod kontrolou ve 2:33," sdělila mluvčí. Dodala, že z hořícího bytu byla zachráněna žena se třemi dětmi. Dům je po požáru nebyvatelný.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči zasahují u požáru panelového domu v Praze Miškovicích

Zástupci městské části podle Adamcové museli řešit náhradní ubytování pro evakuované. "Příčinou požáru bylo zřejmě úmyslné zapálení," řekla ČTK mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

"Z místa požáru jsme odvezli tři osoby do nemocnice Na Bulovce," řekla mluvčí zdravotnických záchranářů Jiřina Ernestová. Podle ní byl k domu přistaven speciální kyslíkový vůz pro ošetření lidí, kteří se nadýchali zplodin.

"Požárem byla zničená předsíň, bytové instalační jádro, kuchyňský kout a obývací pokoj. Dva dětské pokoje byly poškozeny sálavým teplem a zplodinami hoření," uvedla mluvčí. Předběžná škoda způsobená požárem je odhadnuta na 1,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám