Hlavní obsah

Nalezeného recidivistu zřejmě zavraždil přítel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Mrtvolu padesátiletého muže ve značném stupni rozkladu v pondělí dopoledne našli přerovští policisté v jednom z bytů v Želátovské ulici. Jednopokojový byt spolu s hasiči násilně otevřeli po upozornění sousedky, která si stěžovala na nesnesitelný zápach. O několik hodin později zadrželi i muže, kterého z vraždy podezírájí.

Článek

"Již na první pohled bylo zřejmé, že obyvatele bytu někdo zavraždil. Na místo byli povoláni specialisté z Olomouce, ostravští technici a soudní lékař," řekla dnes mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Podle lékaře byl muž zavražděn před čtrnácti dny až třemi týdny.

"Předpokládáme, že nalezené doklady patří skutečně oběti. Jde o člověka s bohatou, a to i násilnou kriminální minulostí, který byl prakticky bezdomovcem. V bytě jej nechával přebývat jeho 57letý přítel," informoval dnes policejní zdroj, který si nepřál být jmenován.

Podezřelý strávil noc na záchytce

Kriminalisté z vraždy podezírají zmíněného přítele mrtvého, který také má bohatou kriminální minulost. "Zadržen byl v pondělí večer, ale protože byl silně opilý, musel být nejprve převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici, což pozdrželo zahájení procesních úkonů. Máme důvodné podezření, že to byl právě on, kdo spáchal trestný čin," uvedl zdroj.

Od začátku roku jde už o osmý případ vraždy na severní Moravě. Policie již objasnila předchozích sedm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám