Hlavní obsah

V Brně vykolejila tramvaj a narazila do protijedoucí soupravy

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nemalé dopravní komplikace způsobila ve středu večer nehoda tramvaje na křižovatce ulic Cejl, Vranovská a Francouzská v Brně. Vůz číslo 9 jedoucí na lince do Komárova na výhybce „vyskočila“ z kolejí zrovna ve chvíli, kdy kolem projížděla druhá souprava.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Naštěstí se obě tramvaje o sebe jen lehce otřely, vykolejená souprava ale zůstala stát přes koleje ve frekventované křižovatce. K nehodě došlo po půl osmé večer a doprava byla na místě obnovena až dvě hodiny po půlnoci. Nikdo z cestujících ani řidičů naštěstí nebyl zraněn.

„Škoda se zatím odhaduje na 200 tisíc korun, více ale bude jasné po prozkoumání podvozku. Jednalo se o nový typ Porsche. Zavinění se zatím vyšetřuje, řidič mohl přehlédnout nastavení výhybky, ta je řízena elektronicky, ale třeba se v panujícím mrazivém počasí nemusela přehodit. Vyloučena není ani technická závada,“ řekla mluvčí brněnského Dopravního podniku Linda Škrancová.

Cestující museli po dobu odstraňování nehody vzít zavděk náhradní dopravou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám