Hlavní obsah

Ve vyhořelé truhlárně našli mrtvého psa

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Velký požár zničil ve středu pozdě večer truhlárnu v Želechovicích nad Dřevnicí na Zlínsku. Majitel se během hašení pokusil vběhnout dovnitř a zachránit před plameny svého psa, to se mu ale nepodařilo.

Foto: HZS Zlínského kraje

V Želechovicích nad Dřevnicí na Zlínsku vyhořela v noci stolárna, uvnitř našli hasiči mrtvého psa.

Článek

„Požár zpozorovali svědci, kteří si všimli plamenů u střechy objektu. Ten byl celý ze dřeva. Proti rozšířenému ohni neměl majitel šanci, ale sám se alespoň pokusil vběhnout do objektu a zachránit svého psa. To se mu ale nepodařilo,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

První cisterny hasičů na místo dorazily za osm minut po výjezdu ze stanic. „Požár se podařilo uhasit pár minut po půlnoci. Po sražení plamenů museli hasiči část objektu a střechy rozebrat, dohasit skrytá ohniska a zabezpečit prostor proti dalšímu případnému rozhoření,“ uvedl Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Zásah hasičům komplikoval mráz. Během likvidace požáru byl uvnitř nalezen mrtvý pes. Majitel zničené truhlárny vyšetřovatelům hasičů řekl, že uvnitř topil a udržoval teplo pro instalované stroje i svého psa. Poslední kontrolu provedl kolem deváté hodiny večer a následně odešel. Po jeho odchodu došlo k požáru.

Foto: HZS Zlínského kraje

„Vyšetřování ukázalo, že muž nedodržel podmínky požární bezpečnosti při používání topidla na tuhá paliva, v jehož blízkosti byly hořlavé materiály,“ uzavřel Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám