Hlavní obsah

Kvůli úniku plynu evakuovali z pražského Burzovního paláce stovky lidí

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kanceláře sídlící v pražském Burzovním paláci v Rybné ulici v Praze 1 muselo ve středupo poledni opustit asi 250 lidí kvůli úniku plynu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči u Burzovního paláce

Článek

„Kolem jedné hodiny za námi přišli, že musíme budovu okamžitě opustit, protože uniká plyn a oni zatím nevědí kde, takže nám nadřízení řekli, že už se ani nemáme vracet. V budově sídlí asi padesát firem, takže palác najednou opouštělo opravdu velké množství lidí,“ popsala evakuaci a neobvyklé zkrácení pracovního dne jedna zaměstnankyně firmy sídlící v Burzovním paláci.

Podle policie nebyl nikdo ohrožen na životě. „Plynaři museli uzavřít přívod plynu do budovy, ale situace nebyla nijak dramatická, nikdo nebyl zraněn a před půl pátou odpoledne byla závada již opravena,“ informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Pražská burza má pro takové případy záložní pracoviště, kam své zaměstnance přesunula, takže obchodování a činnost burzy nebyla nehodou s plynem nijak zasažena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám