Hlavní obsah

V Sokolově umrzl u vlakového nádraží Slovák

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov
Aktualizováno

Dvacetistupňové mrazy nepřežil v noci na neděli 48letý Slovák ze Sokolova. Umrzlého ho našli v romské čtvrti u železničního nádraží u jednoho z vybydlených činžovních domů před osmou hodinou ráno.

Článek

„Muž žil v místě s několika dalšími lidmi, kteří ho viděli naposledy v sobotu večer v 19 hodin, kdy s nimi povečeřel a údajně i popil,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské záchranné služby Barbora Silná.

Zatím není jasné, proč muž z vybydleného objektu, v kterém se topilo v malých kamnech, odešel do nočních mrazů.

„Posádka sokolovské záchranné služby vyjela v 8.15 k umrzlému 48letému muži k vybydlenému domu u sokolovského vlakového nádraží,“ dodala Silná.

Slovák byl v Sokolově údajně nechvalně známou postavou, která často končila na záchytné stanici. V noci na neděli dosahovaly v Sokolově teploty až k dvaceti stupňům pod bodem mrazu.

Muž nemusel vůbec umrznout, kdyby využil stanu s vytápěním pro bezdomovce, který nechala radnice vybudovat v nedalekém areálu Bohemia u autobusového nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám