Hlavní obsah

Montér způsobil požár autogenem, při hašení se těžce zranil

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

V nemocnici skončil montér soukromé firmy, jenž chtěl uhasit vznikající požár v hale bývalé keramické továrny v Břeclavi. Hořet začalo v neděli, když s kolegou pracovali v budově s autogenem.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči zasahují u požáru továrny v Břeclavi

Článek

Plameny se za svářecí soupravou objevily kolem půl desáté. Na místo vyrazili profesionálové z Břeclavi posíleni jednotkou ze Staré Břeclavi a Lednice. Záchranáři převzali pracovníka soukromé firmy.

Když začalo hořet, spěchal montér pro hasící přístroj. Přitom se ale zřítil ze žebříku a utrpěl vážné zranění nohy. Požár se následně šířil halou se zastřešenou plochou kolem čtyř set metrů. Hasiči zasahovali v dýchací technice a zakouřený objekt odvětrávali. Postupně nacházeli ohniska a hasili je, následně ještě museli chladit technologii haly.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči zasahují u požáru továrny v Břeclavi

Okolnostmi požárů se zabývá vyšetřovatel hasičů. Pravděpodobně značnou roli v něm sehrálo porušení bezpečnostních předpisů při práci s otevřeným ohněm, více ale bude zřejmé po vyšetření události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám