Hlavní obsah

Sousedku nalákal domů na staré fotky, pak ji chtěl znásilnit

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Osmadvacetiletá Šárka H. z Bezdružic na Tachovsku se zajímá o historii obce. Proto ani na chvilku nezaváhala, když ji k sobě pozval o čtyřiadvacet let starší soused Vlastislav Rytych s tím, že jí ukáže staré fotografie svého domu. Jenže místo slibovaných obrázků se žena dočkala brutálního sexuálního útoku. Rytych, který se živí jako krmič dobytka, stanul ve čtvrtek před tachovským okresním soudem. Za pokus znásilnění mu hrozí několik let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal loni v červnu. Když tehdy žena k Rytychovi přišla, objal ji a odmítal pustit s tím, že je jeho láska. „Strhl jí tričko i s podprsenkou a povalil na postel, Poškozená se bránila, snažila se obžalovaného odstrčit a křičela,“ uvedl státní zástupce.

Rytychova agresivita se stupňovala. Ženě dlaní zakryl ústa a předloktím tlačil na její krk. Pak ji začal osahávat a jazykem přejížděl po celém těle. Podařilo se mu stáhnout její kalhoty i s kalhotkami. Neustále ji přitom vybízel k orálnímu sexu.

Vyhrožoval ženě udušením

„Když viděla, že její strach a obrana ještě více muže povzbuzují, přestala se bránit a snažila se na něho mluvit a uklidnit ho. Přesvědčovala ho, aby toho nechal, že za znásilnění půjde na několik let do vězení. On jí na to řekl, že nikam sedět nepůjde, protože se to nikdo nedozví,“ pokračoval žalobce.

Rytych ženě vyhrožoval, že z jeho domu již neodejde, že ji udusí, zastele do postele a bude na ní spát. Ta se nakonec zachránila skokem z okna, když využila toho, že její věznitel začal hledat kyblík, do kterého chtěl, aby se vymočila. Nahá a bez bot pak běžela domů. Tam na ni čekal přítel, který už ji předtím hledal.

Rytych toho před soudem moc nenamluvil. „Na nic takového si nepamatuju,“ odmítl obvinění. Protože k soudu nepřišel jeden ze svědků, bylo jednání odročeno.

Případ obyvatele Bezdružic šokoval. „Pravdou je, že je to takový prosťáček, který často pije. Rozhodně se ale nejedná o zlého člověka. Lidem tady chodí štípat dříví, řadě z nich pomáhal při stavbě domu. Proto mě ta aféra dost překvapila,“ uvedl kronikář obce Jiří Bízek, se kterým poškozená žena spolupracuje. „Třeba teď chystáme společně nafotit lidi při práci v místních firmách,“ dodal Bízek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám