Hlavní obsah

Pod koly nákladního auta zemřel chodec

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Kvůli střetu nákladního auta s chodcem je od čtvrtečního rána ochromena doprava na frekventované Rudné ulici v Ostravě-Vítkovicích. Chodec byl při nehodě vážně zraněn. Řidiči musejí počítat s velkými kolonami, provoz na místě řídí policie.

Článek

O nehodě na čtyřproudové silnici, která se stala nedaleko prodejny Mercedes, informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. K nehodě došlo v šest hodin ráno.

"Řidič tahače v prostoru autobusové zastávky umožňoval výjezd autobusu přejetím do levého pruhu. V uvedeném prostoru se za dosud nezjištěných okolností pohyboval i chodec. Došlo ke střetu, po kterém bylo tělo chodce vtaženo pod návěs,“ uvedla mluvčí s tím, že tělo mrtvého muselo být vyproštěno.

„Chodec zraněním na místě podlehl. Jeho identitu nyní zjišťujeme, stejně jako okolnosti události. Žádáme svědky nehody, řidiče předmětného autobusu i cestující z tohoto autobusu, aby nás kontaktovali na lince 158. Co se týče kvalifikace věci, lze předpokládat zahájení úkonů trestního řízení pro usmrcení z nedbalosti,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám