Hlavní obsah

Horská služba pátrala po ztraceném mladíkovi, ten seděl v baru

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Záchranáři Horské služby z krkonošského Harrachova hledali v noci na sobotu ztraceného dvacetiletého lyžaře, ten v té době seděl už v jednom z barů v Rokytnici.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Příbuzní mladého běžkaře z Liberce uvedli, že se měl pohybovat na běžkách někde mezi Rokytnicí a Harrachovem. „Původně vyjel ve skupince na výlet, pak se ale zřejmě od přátel oddělil a domů nedorazil. Vzhledem k pozdní hodině jsme mohli předpokládat, že turista je zraněný nebo zbloudil a je podchlazený,“ popsal situaci Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše.

Tři horští záchranáři na lyžích a terénní čtyřkolce začali krátce před půlnocí prohledávat cesty, na kterých by se mohl pohřešovaný mladík nacházet. Po bezvýsledném jeden a půl hodinovém pátrání akci ukončili, jelikož Policie ČR, která mladíka rovněž hledala, záchranáře informovala o tom, že pohřešovaný, aniž by dal komukoliv vědět, sedí v jednom z barů v Rokytnici.

„Celá akce byla zcela zbytečná, a kdyby se v tu dobu stala nějaká skutečná nehoda, naši záchranáři by u ní nemohli zasáhnout. Proto opět důrazně vyzývám všechny návštěvníky Krkonoš, aby se nevydávali na túry sami, neoddělovali se ze skupinek a především aby vždy dali vědět, kde jsou,“ uvedl Pavel Jirsa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám