Hlavní obsah

Rotvajleři, kteří usmrtili majitelku, jsou v útulku vystrašení

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Celkem 25 psů, z toho 17 štěňat ze smečky, která v pátek v Radonicích nad Ohří na Lounsku usmrtila svou 60letou majitelku, skončilo v útulku pro zvířata v Jimlíně. Někteří mají například přerostlé drápy, strádali ale především psychicky, jsou bázliví a ustrašení. Pravděpodobně sloužili jako snadný výdělek a „továrna na psy“, dvě feny mají štěňata, další dvě jsou březí.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jedna z fen rotvajlerů se štěňaty

Článek

Podle Jaroslava Kubalíka z útulku, který smečku odchytával, byla v domě i v kotcích vrstva neuklizených psích exkrementů. „Nebyli ale špatně živení, strádali spíše psychicky,“ řekl Právu Kubalík s tím, že například jeden ze psů má strach z koštěte, další se krčí pod dřevěnou palandou.

„K misce se žrádlem se odvažují až poté co se zhasne a je klid,“ řekl pracovník útulku. Stav je po několika dnech strávených v novém prostředí lepší, podle Kubalíka je naděje, že se bázlivosti zbaví.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Někteří ze psů, kteří skončili v útulku, působí velmi vystrašeně

Feny měly štěňata stále za sebou, jedna z nich je už kvůli tomu neplodná. Další má mláďata čerstvě narozená, několik jich je odrostlejších. Další se narodí v následujících týdnech. Policie zatím v souvislosti s úmrtím majitelky psů nikoho neobvinila, nikdo ani není podezřelý ze spáchání trestného činu.

"Policie zatím sbírá informace, řeší i to, kdo je majitelem psů, zda usmrcená paní, nebo její dcera,“ řekl mluvčí lounské policie Tomáš Krupička.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jeden ze psů, kteří útočili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám