Hlavní obsah

U popelnic našel 176 tisíc, peníze odevzdal projíždějící hlídce policie

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Bor

Sáček s penězi v různých měnách v hodnotě bezmála 177 tisíc korun našel a odevzdal v úterý osmapadesátiletý muž v Novém Boru na Českolipsku. Vratislav Hořínek, povoláním městský strážník, si oranžového látkového sáčku všiml u popelnic ve Skalické ulici.

Článek

„Když ho zvedl a ze zvědavosti do něj nahlédl, nevěřil svým očím. Sáček byl napěchovaný bankovkami nejen české měny, ale také americkými dolary a eury,“ popsala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Muž neváhal a zastavil kolem projíždějící policejní hlídku a nález odevzdal.

Když policisté bankovky na služebně spočítali, zjistili, že se v sáčku nachází v přepočtu na českou měnu 176 800 korun. Muž peníze okamžitě odevzdal policejní hlídce. Ještě týž den se o ně přihlásila žena, která je ztratila při vyhazování papírových kartonů.

Ještě týž den přišla cizinka požádat policisty o pomoc při pátrání po sáčku s penězi, který v Novém Boru vytratila, když vyhazovala prázdné kartony. „Poté, co policisté její výpověď prověřili a zjistili, že je pravdivá, potěšili ji informací, že se její ztracené peníze již nacházejí v úschovně na Městském úřadu v Novém Boru,“ uvedla Baláková.

Poctivý nálezce ani na chvíli nezauvažoval, že by si mohl část peněz ponechat. „Věřím totiž na to, že každý skutek se člověku vrátí zpátky, a to v dobrém i ve zlém,“ sdělil Hořínek, který je zaměstnancem Městské policie v Novém Boru, kde se věnuje dohledu nad městským kamerovým systémem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám