Hlavní obsah

Modlila jsem se, aby vydržely stěrače, líčí žena zběsilou jízdu na kapotě

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlas se jí chvěl a ruce třásly, když popisovala zběsilou jízdu na kapotě vozidla, za jehož volantem seděl smyslů zbavený řidič. Třiačtyřicetiletá Simona N., kterou v neděli na parkovišti ve Folmavě nabral na kapotu německý šofér a ujížděl s ní devadesátikilometrovou rychlostí, se podruhé narodila.

Modlila jsem se, aby vydržely stěrače, líčí žena zběsilou jízdu na kapotěVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„V tu chvíli se mi honilo hlavou jediné, abych nespadla a přežila. Modlila jsem se, aby se neutrhly stěrače, kterých jsem se držela. Každou vteřinu jsem čekala na to, že auto zastaví a skončí to. Celou cestu jsem jen křičela o pomoc, až jsem ztratila hlas,“ vzpomínala žena na nejhorší zážitek svého života.

S řidičem se znala, dokonce spolu měli ten den na Folmavě obchodní schůzku.

„Dlužil mi nějaké peníze, a tak jsme to chtěli společně vyřešit. Barmanka z klubu, kde jsme měli schůzku, mě upozornila na to, že Jürgen je nějaký divný a že po příjezdu koukal jako vrah. To mi přišlo zvláštní, protože ho znám jako velmi milého člověka. Šli jsme ven na parkoviště a Jürgen si sedl do auta. Já se postavila před auto a on se z ničeho nic proti mně rozjel a nabral na kapotu,“ vybavovala si žena okamžiky, které předcházely samotné divoké jízdě.

Muž se ji snažil zachránit, řidič ho kousl

Z klubu ještě vyběhli dva hosté a ženě se snažili pomoci. „Jeden z nich prostrčil ruku pootevřeným bočním okénkem a chytil volant. Přes čelní sklo jsem viděla, jak se mu Jürgen do ní zakousl. Několik metrů ještě běžel podél auta, které postupně nabíralo rychlost. Ten druhý muž ho chytil a strhl k zemi,“  popisovala žena další sled událostí.

Asi po kilometru se ženě podařilo z kapoty seskočit. „Bylo to v takovém prudkém stoupání, kdy řidič zpomalil. Jenže byl v mžiku zase u mě a začal mě mlátit. Takže jsem se instinktivně schoulila do klubíčka a chránila si hlavu. Když rány skončily, opřela jsem se o auto s tím, že vstanu a uteču. Ve chvíli, kdy jsem se postavila na nohy, nabral mě zase na kapotu. Znovu jsem se chytla stěračů a zběsilá jízda pokračovala, než nás zastavila policie,“ pokračovala žena, která se strážce zákona snažila přivolat sama.

„Nahmatala jsem mobilní telefon, který mi zapadl za pod kapotu před čelním sklem. Když řidič při průjezdu obcí trochu zpomalil, vymačkala jsem stopadesátosmičku. Ozval se ženský hlas. Volala jsem do telefonu o pomoc a snažila se vysvětlit, v jaké jsem situaci. Pak jsem ještě stačila říci, že projíždíme přes Babylon. Nevím, jestli mě někdo slyšel. Chytla jsem se zase oběma rukama stěračů,“ uvedla dále Simona N.

Protijedoucí taxikář se snažil pomoci

Cestou prý potkali několik protijedoucích vozidel. „Divila jsem se, proč mi nikdo z těch řidičů nepomůže. Až později jsem se dozvěděla, že se jeden taxikář otočil a jel celou dobu za námi. Bál se o život cizího člověka, jsem mu vděčná,“ prohlásila žena.

Policie řidiče zastavila za železničním přejezdem v Hadrovci. „Tam jsem konečně mohla slézt z auta. Vlastně ani nevím, jak jsem se z té kapoty dostala dolů. Držel mě nějaký policista a říkal, že je všechno v pořádku a že už jsou tam,“ uzavřela Simona N., kterou z místa záchranka odvezla do nemocnice k ošetření. Od stěračů měla rozřízlé ruce, naražená kolena a modřiny po celém těle. Vysvětlení pro řidičův zkrat ale žena nemá.

„Snad musel být nafetovaný, nebo mu zčista jasna ruplo v hlavě,“ myslí si.

Německého řidiče policisté zadrželi a obvinili z pokusu těžké újmy na zdraví. Hrozí mu až deset let vězení. Soudce by měl rozhodnout o jeho případném vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám