Hlavní obsah

Lékaři Bartákovi prodloužila státní zástupkyně vazbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zástupkyně prodloužila lékaři Jaroslavu Bartákovi stíhanému za sexuální napadání svých asistentek vazbu. Nevyhověla ani jeho žádosti o propuštění na kauci, a proto ji postoupila soudu, aby rozhodl. Lékař za propuštění na svobodu nabízel až jeden milión korun. Současně nabízel také nahrazení vazby slibem. Lékař nedávno podal proti uvalení vazby rovněž ústavní stížnost.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Barták

Článek

Spolumajitel modřanské kliniky Barták je stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Těchto skutků se podle policie dopouštěl na svých osobních asistentkách. Proti Bartákovi svědčí devět žen. Hrozí mu až desetileté vězení. [celá zpráva]

Pražská policie zadržela Bartáka koncem srpna na letišti v pražské Ruzyni po jeho návratu z dovolené. Po několikahodinovém výslechu ho pak obvinila a soud ho posléze poslal do vazby. Soudce se ztotožnil s návrhem státního zastupitelství a na lékaře uvalil vazbu ze všech tří zákonných důvodů. Tedy proto, že by mohl uprchnout, ovlivňovat svědky nebo ve své trestné činnosti pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám