Hlavní obsah

Roční dítě na sebe převrhlo čaj, je těžce popáleno

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leskovec
Aktualizováno

Na popáleninovém centru ostravské fakultní nemocnice skončilo v neděli roční dítě z Leskovce na Bruntálsku, které na sebe doma převrhlo čerstvě uvařený čaj. Dítě utrpělo rozsáhlé popáleniny druhého stupně. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Článek

Výjezdová skupina rychlé zdravotnické pomoci z Bruntálu byla volána do obce Leskovec v neděli krátce před polednem.

„Chlapec utrpěl popáleniny druhého stupně v oblasti trupu a končetin. Záchranáři ošetřili postižené části těla, podali léky tlumící bolest a další farmaka. Malý pacient byl letecky transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě,“ řekl Humpl.

Stav dítěte se po prvních vyšetřeních v nemocnici ukázal jako lepší, než to v první chvíli vypadalo v terénu. „Chlapec je na tom poměrně dobře a je možné, že bude během několika dnů propuštěn do domácího ošetřování,“ uvedl náměstek ředitele nemocnice pro léčebnou péči Josef Srovnal.

Lékaři připomínají, že v případě, kdy se člověk opaří vařící vodou, je třeba postižené místo neprodleně polít studenou vodou. Čím dříve se začne chladit, tím lépe. Pokud se podaří opařenou kůži ochladit do pěti vteřin, neměly by ani hrozit vážnější následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám